Hair by Janet

När ni kommer till min salong så möter ni mig, Janet. Jag är född och uppväxt i Kenyas huvudstad Nairobi. Redan efter min skolgång, grundskola och högskola, visste jag att jag ville ägna mitt liv åt att hjälpa vackra kvinnor känna sig ännu vackrare.

På min fritid hjälpte jag ofta mina vänner med deras hår, allt från att fläta till att göra hårförlängningar och min stora dröm blev nu att arbeta med just hår, resa och lära mig flera språk.

Mitt första jobb fick jag 1995 i en salong där fokus låg på att arbeta med cornrows, hårförlängningar och flätor. Men detta räckte inte för mig utan jag ville vidareutvecklas och lära mig mer så jag började studera hår på Pivot Point i Nairobi.

Efter att ha avklarat 2 år på skolan började jag jobba på en salong i centrala Nairobi. Där utvecklades jag som hårfrisörska och lärde mig att, om möjligt, älska hår ännu mer än innan. Strax efter detta flyttade min familj till utkanten av Nairobi och jag följde med dem. Här arbetade jag på två olika salonger innan jag till slut valde att öppna min första egna salong 2001.

Åren av arbete på salongen i centrala Nairobi gav mig min stora kärlek till hår och kunskapen om hur mycket håret faktiskt kan påverka människor. Jag älskar att se den glädje som uppstår när förvandlingen sker, från det att en kund kommer in till mig och tills dess att hon eller han lämnar mig med, ibland, ett helt nytt utseende.

I min salong som hette ”New Age” men som ofta kallades för ”Janets Salong” gjorde vi allt som hör en modern salong till.

Jag hade fyra underbara medarbetare som älskade hår och skönhet precis som jag. Den stora sysslan var såklart hårförlängningar, dreadlocks och flätor men jag älskade att jobba med människor och ville utöka mitt utbud. Detta resulterade i att jag gick utbildningar i manikyr och pedikyr.

Vi brann för att skapa skönhet. Vi fixade hår, flätade, klippte, gjorde underbara håruppsättningar till bröllop och fest, filade och målade naglar, masserade ömma fötter och mycket mer. Listan kan göras lång. I slutändan gick allt ut på att lyckas att få kvinnan att känna sig lycklig med det hon hade. I den stressiga värld vi lever i måste man få känna sig lite lyxig och bara njuta ibland.

Den känslan jag hade hemma i Kenya vill jag gärna ta med mig hit. Som Ni nu redan säkert förstått så älskar jag hår, naglar och skönhet.

Jag har nu haft min salong ”Hair by Janet” i ett år på Kungsplan och därefter vårt hem på Konstapelsgatan. Numera ligger min salong på Ronnebygatan 38, mellan The Fox and Anchor och Pinchos. Jag har än så länge inte startat med Manikyr eller Pedikyr som hemma i Kenya men min dröm är att växa en del i taget, precis som hemma!

Välkommen ”hem” till mig!

Varma hälsningar,
Janet